Wykonanie

Po bardzo przyjemnym czasie degustowani a nowych smaków
herbat Tea Club, nadszedł czas na ich ocenę i opinię.Zacznę od
herbat liściastych w piramidkach z
serii " Tea club exclusive ". Otrzymałam do przetestowania 5 smaków. Moim zdecydowanym faworytem jest " S encha
brzoskwini owa ".W składzie znajdziemy zieloną
herbatę sencha, kandyzowany
ananas,
płatki słonecznika.Po otworzeniu pudełka wydoby wa się prze piękny zapach
brzoskwini .
Herbata j est przepyszna. Polecam wypróbować.Smakowała mi również
herbata owocowa " Bora Bora " (zdjęcie poniżej), bardzo przyjemna kompozycja
owoców (hibiskus,
jabłko,
papaja, rodz ynki, czarny bez,
czerwona porzeczka,
maliny, tr uskawki,
płatki nagietka i bławatka).


" Hiszpańska M
andarynka " to znan a, smaczna kompozycja czarnej
herbaty (z dodatkiem
skórki pomarańczowej,
płatków róży i
słonecznika), którą zapewne znacie ." Rooibos
Pomarańcza Pigwa " okazał się również dob r y (mimo, że za rooibosem nie przepadam).Jeśli chodzi o
herbaty liściaste sypane miałam przyjemność degustować aż kilkanaście smaków. Oczywiście nie
będę pisać o każdym smaku, chciałabym przedstawić Wam te, które zachwyciły mnie najbardziej.
Sorbet z
Czerwonej PorzeczkiW składzie: zielona
herbata,
owoce czerwonej porzeczki, sproszkowany
sok z cytryny.Pyszna
herbata zielona z
porzeczkowym posmakiem. Wydajna, wystarczy zaparzyć niewiele suszu aby uzyskać aromatyczną
herbatę.


Sencha
żurawina-
truskawkaPiękny aromat suszu, po zaparzeniu
herbata jest b a rdzo delikatna, z lekką nutą
owocową. Idealna dla osób, które nie lubią mocnych i gorzkich zielonych
herbat.


Gunpowder
Malina PorzeczkaHerbata chińska, w składzie zielona
herbata,
owoce goji,
płatki bławatka i ostu,
owoce malin i
czerwonej porzeczki.Z tego przepięknego suszu otrzymujemy bardzo mocny, intensywny napar z posmakiem
porzeczki.
Herbata jest bardzo wydajna, trzeba pamiętać aby sypać jej mniej niż tradycyjnej zielonej
herbaty.


Ciekawostka:
herbata " Maharani " to mieszanka
herbaty czarnej i zielonej z dodatkiem
płatków ostu, kandyzowanych
owoców papai. Nigdy wcześniej nie piłam takiego połączenia. Ciekawa, lekko słodkawa,j akby z
miodo wym posmakiem.

Podsumowując, ze wszystkich otrzymanych
herbat Tea C l ub zakochałam się w herba cie " S encha
brzoskwini owa", mogłabym ją pi ć codziennie! Tuż za nią
herbata "
Sorbet z C zerwonej P
orzeczki " i "Secha Ż
urawina- T
ruskawka" oraz "Gunp owder M
alina P
orzeczka".K ilka k o lejnych również z przyjemnością wypiłam, np. "Sen cha
Pomarańcza Żurawi na", "Sencha I mbir &Cut ryna", " Pu-erh Chińska
Wiśnia", czy czarna
herbata "Czarne
winogrona".Rooibos nie jest moim ulubionym rodzajem he rbaty, ale muszę przyznać, że "Rooibos
Żurawina" i "Rooibos
Pomarańcza Pigwa" to jedne z lepszych
herbat tego typu, któr ych próbowałam do tej
pory.Kilka słów o nietypowych smakach, za którymi nie przepadam,ale miłośnicy tych smaków na pewno byliby zachw yceni . ..Jeśli ktoś lubi
herbaty miętowe, polecam
herbatę "Mate Five O'clock" z
miętą i
czerwonym pieprzem - smakuje jak guma miętowa.
Herbata " Oolong Milk y" to zielona
herbata z
mlecznym pos
makiem, oprócz
mleczn ego smaku wyczuwałam również jaśmin .Z
herbat zielonych, czarnych czy
owocowych można przyrządzić domow ą
herbatę m rożoną. Ja zrobiłam takie dwie (kliknij na zdjęcie po przepis), ale na pewno
będę robić kolejne.. .Polecam Wam h
erbat y Tea Club . W szystkie są doskonałej jakości, bardzo aromatyczne i smaczne, choć oczy
wiście wszystko to już kwest ia gustu, jakie kto lubi rodzaje
herbat czy dodatki .