Muffinki zrobione na wzór ciasta z białej fasoli, ale dodałam do ciasta kawałki czekolady, a wierzch posypałam wiórkami kokosowymi.Wyszły wilgotne i jeszcze lepsze niż ciasto (za sprawą większej ilości czekolady;)).2 puszki odsączonej fasoli3 jaja50 g wiórków kokosowych (u mnie własnoręcznie zrobionych)1/ 4 szklanki oliwy1/2 szklanki cukru1 aromat waniliowy1 0 0 g jogurtu np. waniliowego lub ananasowego3 ł yż ki mleka w proszku (można pominąć)1 łyżeczka proszku do pieczenia3/4 tabliczki czekolady (lub więcej)F asolę odsączyć i przelać wodą .Wszystkie s kładniki (z wyjątkiem wiórków i czekolady) wrzucić do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę, na koniec dodać wiórki kokosowe i czekoladę .Przed wylaniem do formy sprawdź czy ciasto jest wystarczająco słodkie. Jeśli konsystencja jest za gęsta można dolać trochę mleka. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.Piecz przez ok. 3 0 minut w 180°C.