ßßß Cookit - przepis na Muffinki z białej fasoli z czekoladą i wiórkami kokosowymi

Muffinki z białej fasoli z czekoladą i wiórkami kokosowymi

nazwa

Wykonanie

Muffinki zrobione na wzór ciasta z białej fasoli, ale dodałam do ciasta kawałki czekolady, a wierzch posypałam wiórkami kokosowymi.
Wyszły wilgotne i jeszcze lepsze niż ciasto (za sprawą większej ilości czekolady;)).
2 puszki odsączonej fasoli
3 jaja
50 g wiórków kokosowych (u mnie własnoręcznie zrobionych)
1/ 4 szklanki oliwy
1/2 szklanki cukru
1 aromat waniliowy
1 0 0 g jogurtu np. waniliowego lub ananasowego
3 ł yż ki mleka w proszku (można pominąć)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 tabliczki czekolady (lub więcej)
F asolę odsączyć i przelać wodą .
Wszystkie s kładniki (z wyjątkiem wiórków i czekolady) wrzucić do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę, na koniec dodać wiórki kokosowe i czekoladę .
Przed wylaniem do formy sprawdź czy ciasto jest wystarczająco słodkie. Jeśli konsystencja jest za gęsta można dolać trochę mleka. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Piecz przez ok. 3 0 minut w 180°C.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/01/muffinki-z-biaej-fasoli-z-czekolada-i.html