Zdrowe i s zybki e muffink i z dodatkiem mąki żytniej razowej oraz musli . Wilgotne i bardzo smaczne . Znikaj ą w ekspresowym tempie...T o dobry p omy sł na II śniadanie do pracy, do s zk oły lub na wycieczk ę.Składniki na ok.1 6 sztuk :2 00 g musli (u mnie po 2 opak . musli Fitella z aloesem i żurawiną oraz z e śliwk ą i rodzynkami)1 szklanka mąki żytniej razowej1/2 szklanki mąki pszennej1 czubata łyżeczk a proszku do pieczenia4 łyżeczki cukru /stewiiszczypta soli2 duże jajka1 banan1/2 szklanki wo d y/ mleka1/ 3 szklanki oleju roślinnego1 olejek waniliow y2 duże jabłkaDo jednej miski wsypać suche składniki. W drugiej misce połączyć jaja, wodę, olej,zgnieciony widelcem banan - masę wlać do suchych składników. Wymieszać niezbyt dokładnie. Dodać obrane i pokrojone na s pore kawałki jabłka, lekko wymieszać. Przełożyć łyżką do foremek - każdą wypełnić prawie do pełna . Piec w 1 8 0'C przez 25 -30 minut, na złotobrązowy kolor.