Szybki e ciasto z maki razowej i musli. Wychodzi wilgotne i bardzo smaczne .2 00 g musli z owocami1 szklanka mąki żytniej razowej (typ 1800)1/2 szklanki mąki pszennej (typ 550)2 łyżeczki proszku do pieczeniaWiniary4 łyżeczki cukru1/2 łyżeczki soli2 duże jabłka2 duże jajka1 banan1/2 szklanki mleka/wody1/ 3 szklanki oleju roślinnego1 olejek waniliow yDo jednej miski wsypać suche składniki.Dodać obrane i pokrojone na s pore kawałki jabłka, wymieszać.W drugiej misce połączyć jaja, wodę, olej,roz gnieciony widelcem banan i wlać do suchych składników. Wymieszać niezbyt dokładnie i spróbować czy jest wystarczająco słodkie.Przełożyć do tortownicy .Piec w 1 8 0'C przez 25-30 minut, na złotobrązowy kolor.