Składniki:*na ciasto- 50g zimnego masła- 100g mąki pszennej- 1 łyżka jogurtu naturalnego- 1 łyżka cukru- szczypta soli*na masę serową- 500g ricotty- 3 jajka- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego- 1/2 szklanki cukru trzcinowego- 2 łyżki mąki pszennej*na kruszonkę- 2 łyżki masła- 3 łyżki cukru trzcinowego- szczypta proszku do pieczenia- mąka pszenna*dodatkowo- 1 szklanka jagódSposób przygotowania:1. Składniki na ciasto łączymy, szybko wyrabiamy i wylepiamy nim średnią tortownicę (tortownicę wcześniej smarujemy masłem i obsypujemy mąką). Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 min. w 180 stopniach.2. Ricottę ubijamy na puszystą masę z cukrem, stopniowo dodajemy jajka, mąkę, jogurt, cały czas miksujemy na gładką masę. Przygotowany ser wylewamy na wcześniej podpieczony spód i pieczemy ponownie ok. 15 min.3. Po tym czasie ciasto posypujemy owocami i przygotowaną z podanych składników kruszonką (mąki dajemy tylę by powstała lepka kruszonka), ponownie pieczemy ok. 30 min, aż kruszonka będzie chrupka. Po wyłączeniu piekarnika, pozostawiamy chwilę ciasto w środku. Kroimy po wystudzeniu.