Wykonanie
Mam jeden problem - jeśli jest, to jem. Jem słone, a
potem mam ochotę na słodkie. Ostatnio na
czekoladowe, mokre
ciastka. Takie jak kinder pingui. Albo jakiś deserek taki budyniowy lub
kaszka manna z lodówki. Ale ostatnio nie mam jakoś ochoty na gotowanie. Muszę się zacząć ruszać, przydałoby się coś zrzucić.Na święta postanowiłam nie kupować prezentów, bo wiedziałam, że nie wystarczy mi funduszów, więc upiekłam
ciastka. Jedne owsiane, bo moja mama takie lubi. I właśnie te chcę teraz dać: Angielskie
ciastka owsiane znalezione w Krainie Smaków .
Składniki:125 g drobnych
płatków owsianych (ja dałam górskie, wiem że nie są drobne, ale w sklepie się nie znałam :c)75 g
mąki pszennejłyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli120 g
masła90 g
cukru1
jajko, lekko ubiteUtrzeć
masło z
cukrem, pod koniec dodać
jajko. Wymieszać suche składniki, dodać do masy
maślano-jajecznej. Dokładnie wymieszać i formować za pomocą łyżki
ciastka (ja nakładałam łyżką na blachę). Nie powinny być za grube, ani za duże, w czasie pieczenia urosną. Przełożyć
ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180-200 st. przez 15-20 minut.enjoy c: