Wykonanie
            Składniki:*na ciasto- 50g roztopionego 
masła- 500g 
mąki pszennej- 70g 
cukru- 325ml 
mleka- 7g suchych 
drożdży- 1/2 łyżeczki 
soli- 1 
jajko*na krem- 40g 
mąki ziemniaczanej- 4 
żółtka- 500ml 
mleka- 75g 
cukru- 1 łyżeczka ekstraktu 
waniliowego*dodatkowo- 
cukier puder- 
wiórki kokosoweSposób przygotowania:1. Do podgrzanego 
mleka dodajemy 
masło, roztrzepane 
jajko, 
cukier, mieszamy.2. 
Mąkę mieszamy z 
drożdżami, 
solą i wcześniej przygotowanym 
mlekiem. Wyrabiamy ciasto, aż będzie miękkie i elastyczne (jeśli ciasto mocno się klei, można dosypać odrobinę 
mąki). Formujemy kulkę i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na ok. 1,5 godz.3. Przygotowanie kremu zaczynamy od utarcia 
żółtek z 
cukrem, następnie dodajemy 100ml 
mleka, ekstrakt, 
mąkę, mieszamy. Pozostałe 
mleko zagotowujemy, wlewamy 
żółtka z 
cukrem i 
mąką, gotujemy i mieszamy, aż masa budyniowa zgęstnieje. Gotową masę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.4. Z wyrośniętego ciasta formujemy bułeczki, które układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obsypanej 
mąką, odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 min. Następnie w każdej bułeczce robimy wgłębienie (np. przy użyciu dna szklanki), później napełniamy wystudzoną masą budyniową.5. Bułeczki pieczemy 15-20 min. w 200 stopniach, aż lekko się zrumienią, gotowe studzimy.6. Z 
cukru pudru i 
wody przygotowujemy 
lukier, którym polewamy brzegi bułeczek, na końcu obsypujemy wiórkami kokosowymi.Inspiracja:mojewypieki
