Wykonanie
Składniki:-1 puszka
pomidorów krojonych- 250g chudej
wieprzowiny- 1 mała
czerwona papryka- 1 mała
cebula- 1 mały
bakłażan- 1 łyżeczka
curry-
sól i
pieprz-
olejSposób przygotowania:1.
Bakłażana kroimy na pół, solimy i odstawiamy na 20 min, by puścił sok i nie był gorzki, następnie go opłukujemy i kroimy w kostkę.2.
Cebulę siekamy,
paprykę kroimy na mniejsze kawałki.3. Na łyżce
oleju podsmażamy
cebulę, następnie dodajemy
paprykę,
bakłażana, chwilę smażymy.
Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do warzyw, później dodajemy
pomidory z puszki, wszystko dusimy do miękkości warzyw i
mięsa(gdyby było zbyt gęste podlewamy
wodą). Przyprawiamy
solą,
pieprzem i
curry. Od czasu do czasu mieszamy, by nie przypalić. Podajemy z
ryżem.