ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina z bakłażanem

Wieprzowina z bakłażanem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
-1 puszka pomidorów krojonych
- 250g chudej wieprzowiny
- 1 mała czerwona papryka
- 1 mała cebula
- 1 mały bakłażan
- 1 łyżeczka curry
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
1. Bakłażana kroimy na pół, solimy i odstawiamy na 20 min, by puścił sok i nie był gorzki, następnie go opłukujemy i kroimy w kostkę.
2. Cebulę siekamy, paprykę kroimy na mniejsze kawałki.
3. Na łyżce oleju podsmażamy cebulę, następnie dodajemy paprykę, bakłażana, chwilę smażymy. Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do warzyw, później dodajemy pomidory z puszki, wszystko dusimy do miękkości warzyw i mięsa(gdyby było zbyt gęste podlewamy wodą). Przyprawiamy solą, pieprzem i curry. Od czasu do czasu mieszamy, by nie przypalić. Podajemy z ryżem.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2012/03/wieprzowina-z-bakazanem.html