Wykonanie
Przepis wymyśliłam sama , gdy potrzebowałam szybkiego obiadu. Wymaga nie wiele pracy a smakuje wybornie :) Polecam:)- 4 plastry
karkówki- 4
cebule średniej wielkości- 1
papryka czerwona-
masło , ew.
olej do smażenia-
sól,
pieprz, odrobina
curry, odrobina suszonej
czerwonej papryki słodkiej lub ostrej
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w kawałeczki. Oprószamy je
solą,
pieprzem,
curry i suszoną
papryką. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki.
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Szklimy na
maśle lub
oleju. Odstawiamy.
Karkówkę po wyjęciu z lodówki wrzucamy na patelnię z 1 łyżką tłuszczu i smażymy na zloty kolor.
Paprykę kroimy w paseczki i smażymy razem z
karkówką. Kiedy
mięso będzie już obsmażone kładziemy na nim
cebulę , jakbyśmy chcieli je przykryć , ew, dolewamy odrobinę
wody i nakrywamy pokrywkę. Dusimy do miękkości
mięsa. Posypujemy
natką pietruszki lub gałązkami
tymianku.