Wykonanie
            Składniki:- 4 łodygi 
zielonych szparagów- 2 garści 
świeżego szpinaku- 1/2 szklanki mrożonego lub świeżego 
zielonego groszku + do dekoracji- 2 ząbki 
czosnku- 3 łyżki 
ziaren słonecznika + do dekoracji- 3 łyżki 
parmezanu- 100ml 
oliwy- 
sól i 
pieprz- 
makaron- 
pomidorki koktajloweSposób przygotowania:1. 
Szparagi obieramy i gotujemy z 
groszkiem w osolonej wodzie do miękkości. W blenderze miksujemy wszystkie składniki, czyli 
szpinak, 
szparagi, 
zielony groszek, 
czosnek, 
parmezan, 
oliwę, 
słonecznik. Na końcu przyprawiamy do smaku 
solą i 
pieprzem.2. 
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, mieszamy z pesto, podajemy z 
pomidorkami.Inspiracja:buszujacawkuchni
