Wykonanie
Składniki:- 5
jajek- 250g
margaryny lub
masła- 340g
mąki pszennej- 80g
cukru pudru- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- 140g kandyzowanego
ananasa- 50g
wiórków kokosowych- 60g
gorzkiej czekolady- 2 łyżki
likieru kokosowego*dodatkowo-
cukier puder-
likier kokosowySposób przygotowania:1.
Masło miksujemy z
cukrem pudrem, stopniowo dodajemy
jajka,
likier (jeśli masa się zważy to nie szkodzi), następnie wsypujemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy.2. Dodajemy
wiórki kokosowe,
ananasa, pokrojoną
czekoladę, mieszamy łyżką.3. Średnią keksówkę smarujemy tłuszczem, obsypujemy
mąką. Do formy wylewamy ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok. 45-50 min. (do suchego patyczka).4. Gotowe ciasto wykładamy z piekarnika, studzimy. Później polewamy lukrem przygotowanym z
cukru pudru i
likieru.