Wykonanie
Składniki:- 1
filet z kurczaka- 300g
pieczarek- 1 szklanka
kaszy pęczak- 1
cebula- 2 łyżki
serka śmietankowego, np. philadelphia- 2 ząbki
czosnku- 1 łyżka
musztardy dijon- ok. 600ml
bulionu warzywnego- 1 łyżeczka
suszonego estragonu-
olej do smażenia-
sól i
pieprz-
ser do posypania, np.
parmezanSposób przygotowania:1.
Cebulę i
czosnek siekamy,
kurczaka kroimy w kostkę,
pieczarki w plasterki, wszystko podsmażamy na
oleju, następnie wsypujemy pęczak, zalewamy
bulionem i gotujemy do miękkości
kaszy (w razie potrzeby dodać więcej
bulionu).2. Pod koniec przyprawiamy
estragonem,
solą,
pieprzem i
musztardą. Przed samym podaniem mieszamy z
serkiem, wykładamy na talerze i posypujemy
parmezanem.Inspiracja:czlowiekzlyzka