Składniki:* na ciasto:- 1 szklanka cukru pudru- 3/4 szklanki mąki pszennej- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej- 6 jajek- 4 łyżki oleju- 2 łyżki kakao- 1 łyżeczka proszku do pieczenia* na masę kawową:- 2 szklanki mleka- 1/2 szklanki cappuccino (proszek)- 250g masła- 2 opakowania budyniu śmietankowego- 1/2 szklanki cukru pudru* dodatkowo:- 1 słoiczek wiśni- do dekoracji wiśnie w spirytusie, posypka czekoladowaSposób przygotowania:1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do niej cukier i kolejno żółtka, cały czas mieszając. Mąkę łączymy z kakao, proszkiem do pieczenia, mieszamy, a następnie dodajemy do masy jajecznej. Całość delikatnie mieszamy. Dodajemy olej i ponownie mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy (ja użyłam małą, wtedy wyszedł wyższy). Pieczemy ok. 35 min. w temp. 180 stopni.2. Budynie gotujemy na 2 szklankach mleka (powinien mieć gęstą konsystencję) i studzimy. Masło ucieramy za pomocą miksera z cukrem i kawą, dodając stopniowo ostudzony budyń, aż powstanie gładka masa.3. Ostudzony biszkopt kroimy wzdłuż na trzy płaty. Na każdy płat wykładamy równomiernie krem na przemian z wiśniami. Wierzch ciasta można udekorować czekoladową posypką i wiśniami.