Wykonanie
Proste i szybkie ciasto, które zawsze się udaje.Składniki (forma 25 x 35 cm) :· 200 g
masła· 4 łyżki
oleju· 250 g
cukru pudru· 4
jajka· 500 g
mąki pszennej· 2 łyżeczki
proszku do pieczenia· 3 szklanki
mleka· 2 łyżki
kakaoMiękkie
masło ucieramy z
cukrem, stopniowo dodajemy po 1
jajku,porcję składników suchych (
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia) oraz
olej i porcję
mleka. 1/4 ciasta przekładamy do wysmarowanej
masłem i wysypanej
mąką formy (ok. 25 x35 cm) . Do pozostałego ciasta dodajemy
kakao i ponownie miksujemy. Ciemne ciasto przelewamy na jasne tworząc widelcem marmurkowe wzory. Pieczemy ok. 50- 60 minut temp. 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Smacznego!