Wykonanie
            Proste i szybkie ciasto, które zawsze się udaje.Składniki (forma 25 x 35 cm) :· 200 g 
masła· 4 łyżki 
oleju· 250 g 
cukru pudru· 4 
jajka· 500 g 
mąki pszennej· 2 łyżeczki 
proszku do pieczenia· 3 szklanki 
mleka· 2 łyżki 
kakaoMiękkie 
masło ucieramy z 
cukrem, stopniowo dodajemy po 1 
jajku,porcję składników suchych (
mąkę wymieszaną z 
proszkiem do pieczenia) oraz 
olej i porcję 
mleka. 1/4 ciasta przekładamy do wysmarowanej 
masłem i wysypanej 
mąką formy (ok. 25 x35 cm) . Do pozostałego ciasta dodajemy 
kakao i ponownie miksujemy. Ciemne ciasto przelewamy na jasne tworząc widelcem marmurkowe wzory. Pieczemy ok. 50- 60 minut temp. 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Smacznego!