megaczekoladowe muffinki pod chmurką z białej czekolady! niebiańsko pyszne! muffinki są dosyć ciężkie, ale cudowne! i do tego ten krem! mniam!Składniki:1 1/2 szklanki mąki1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 1/2 czubatej łyżki kakao1/2 tabliczki czekolady mlecznej1/3 szklanki oleju2-3 łyżki śmietany 18%1/3 szklanki cukru2 roztrzepane jajkaCzekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. W jednej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. W drugiej mieszamy olej, śmietanęcukier i jajka i dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Wlewamy mokre składniki do miski z suchymi i mieszamy dokładnie, najlepiej mikserem, bo ciasto jest baaaardzo gęste.Ciasto przekładamy do papilotek, nakładając po ok. jednej dużej łyżce. Pieczemy w 180°C ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka.Kiedy babeczki się już studzą możemy zabrać się za krem.Składniki:1 tabliczka białej czekolady250g mascarpone200ml śmietany kremówki 30%1 opakowanie cukru waniliowegoBiałą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Łączymy ją dokładnie z mascarpone. Śmietanę kremówkę ubijamy mikserem, na samym końcu dodajemy cukier waniliowy. Do ubitej kremówki dodajemy masę z mascarpone, miksujemy do połączenia. Możemy już dekorować nasze babeczki! :)Smacznego! :)