Składniki :kilka ziemniakówmięso mielone wieprzowe ( u mnie 0,5 kg)papryka zielonacebulapieczarki ( u mnie 6 bardzo dużych)kulka mozzarelli ( nie w zalewie)1 łyżeczka vegety1 łyżeczka papryki ostrej wędzonej1 łyżeczka czosnku granulowanego1 łyżeczka czubricy zielonej1 łyżeczka pomidorów z oregano i chili ( firmy Skworcu)1 łyżeczka przyprawy do Bruschetty ( firmy Prymat)1 słoiczek koncentratu pomidorowegoolej, oliwaPrzygotowanie :Mięso mieszam z papryką ostrą, czosnkiem, czubricą, pomidorami oraz przyprawą do Bruschetty.Paprykę i cebulę kroję w drobną kostkę, pieczarki w większą kostkę.Na rozgrzany olej wkładam mięso i chwilę podsmażam. Dodaję warzywa i koncentrat . Dobrze mieszam i nadal smażę aż odparuje woda. ( choć nie za długo ) Odstawiam by przestygło.Ziemniaki szoruję i kroję w dosyć cienkie plastry.Naczynie do zapiekania smaruje oliwą, układam na dnie i na bokach plastry ziemniaków, obsypuję łyżeczką vegety.Na ziemniaki układam część mięsa , następnie ponownie plasterki ziemniaków i mięso.Przykrywam pokrywką i wstawiam do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na ok 40 minut.Po 40 minutach obsypuję startą mozzarellą i bez przykrywki wstawiam do piekarnika aż ser się rozpuści.Zapiekanka jest pyszna lecz trudna w nałożeniu na talerze .EFEKT KOŃCOWY