ßßß
Składniki :8 pałek kurczakamarynata pikantna w płynie (gotowa) ( oczywiście można samodzielnie przygotować marynatę, ale ja próbowałam chyba wszystkich kombinacji smaku i najbardziej odpowiada mi gotowy produkt )chili w proszku ( u mnie 2 łyżki)1 łyżka oleju2 pomidorykilkanaście czarnych oliwekpół czerwonej paprykiser typu feta sałatkowy1 łyżeczka oregano1 łyżeczka bazylii1/2 łyżeczki oliwyPrzygotowanie :Pałki dokładnie myję. Nacieram marynatą, olejem i posypuję chili . Wstawiam do lodówki na 2 godziny.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni . Kurczaki układam na blaszce. I piekę około 45-60 minut.Pomidory i paprykę kroję w kostkę. Oliwki w plasterki. Mieszam . Przyprawiam bazylią, oregano i oliwą. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach. Mieszam aż "oblepi" warzywa.I gotowe :)