ßßß
Składniki :pierś kurczakamakaron świderki Mamma Miakostka sera gouda lub morskiego2 cebule1 łyżeczka papryki ostrej wędzonej1 łyżeczka tymianku1 łyżeczka czosnku granulowanego1 łyżeczka majeranku1 czubata łyżeczka vegetyPrzygotowanie :Kurczaka przecinam na cienkie kotlety i rozbijam.Z jednej strony nacieram czosnkiem granulowanym i majerankiem, z drugiej tymiankiem i papryką . Wkładam na rozgrzany olej, obsmażam.Zmniejszam ogień, posypuję vegetą, dodaję cebulę pokrojoną w plastry i porozrywaną :) i zalewam wodą. Pod przykryciem duszę.Makaron gotuję.Ser ścieram na tarce o grubych oczkach.Naczynie żaroodporne smaruję oliwą. Układam na dnie usmażone kotlety, następnie makaron, cebulę i wlewam kilka łyżek wody z patelni , mieszam makaron.Wstawiam pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.Wyjmuję posypuję serem i wstawiam ponownie , aż ser się rozpuści.I gotowe :)