ßßß
Składniki :tortillemięso mielone wieprzowepuszka kukurydzy z czerwoną fasolą po meksykańsku1 cebula1 pomidorpapryka wędzona ostraprzyprawa do kuchni meksykańskiejser żółtySosy :jogurt greckimajonezsok z limonkikolendra ( rozgniecione ziarna)hariissachiliPrzygotowanie :Na oleju podsmażam pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaje mięso, podsmażam.Dodaję zawartość puszki, doprawiam i gotuje kilkanaście minut aż nadmiar wody wyparuje.Odstawiam do wystygnięcia.Pomidora kroję w drobną kostkę, dodaję do mięsa.Mieszam.Ser ścieram na tarce o grubych oczkach.Przygotowuje sosy : rozdzielam opakowanie jogurtu na dwie miseczki, dodaję majonez.Do pierwszego sosu dodaję sok wyciśnięty z prawie całej limonki oraz kilka ziaren kolendry.Do drugiego sosu : dodaję przyprawę harissa i szczyptę chili.Obydwa sosy chowam do lodówki na kilka, kilkanaście minut.Na tortillę układam mięso, posypuje serem, zawijam i podpiekam w grillu-opiekaczu .Podaje z sosami.