ßßß
Źródło przepisu - klik , przepis zmodyfikowałamSkładniki :polędwiczka wieprzowa1 duża papryka czerwona1 cebula3 ząbki czosnku2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki mąki2 łyżki śmietany 18 %200 ml bulionu drobiowego1 łyżka octu z białego wina1 łyżka listków świeżego tymianku1 łyżka ostrej wędzonej papryki1 łyżka słodkiej paprykisól, pieprz+ kluski kładzione - 2 szklanki mąki, 2 jajka i wodaPrzygotowanie :Mięso kroję w dużą kostkę i przyprawiam solą i pieprzem.Na rozgrzanym oleju obsmażam, po czym zdejmuję z patelni.Paprykę i cebulę kroję w kostkę, czosnek przeciskam przez praskę - warzywa wkładam na patelnię, dodaję odrobinę oleju i podsmażam, przyprawiam solą i pieprzem.Dodaję 2 łyżki koncentratu i mąki, tymianek, paprykę wędzoną ostrą i paprykę słodką, dodaję bulion i ocet.Mieszam, zagotowuje. Dodaję mięso i na małym ogniu pod przykryciem duszę około 7 - 13 minut.Dodaję śmietanę, mieszam .Podaję gulasz z kluskami kładzionymi.