ßßß
Składniki :4 kotlety karkowe3 łyżki musztardy Dijon3 łyżki oleju2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku1 czubata łyżeczka majeranku1 łyżeczka czubricy zielonej1 łyżeczka chili1 łyżka octu z białego winasól, pieprzSałatka :mix sałatczarne oliwkiogórki gruntowepomidorki koktajlowepapryka czerwonaczerwona cebulaolej ze słonecznika Zielony Nurt ( uwaga! pod koniec postu opis oleju i rabat dla Was do wykorzystania w sklepie Zielony Nurt )zioła prowansalskiesól, pieprzZiemniaki :duże ziemniakiśmietana 18 %sos słodki chiliPrzygotowanie :Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszam.Kotlety rozbijam .Wkładam kotlety do marynaty. Odstawiam do lodówki na około 5 godzin ( najlepiej na całą noc).Kotlety grilluje na grillu elektrycznym.Sałatka :Składniki kroję, mieszam z mixem sałat, doprawiam solą, pieprzem, ziołami i olejem ze słonecznika. Odstawiam na 30 minut.Ziemniaki :Ziemniaki szoruje, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę.Następnie przekrawam na krzyż, polewam sosem chili i śmietaną.KILKA SŁÓW O OLEJU I RABAT :
Olej zyskał moje uznanie już przy pierwszym użyciu. Odpowiada mi jego zapach i smak, a że jest zdrowy to tym z większą przyjemnością po niego sięgam. Także polecam spróbowanie !W ofercie Zielony Nurt - jest także wiele innych ciekawych produktów, chętnie bym spróbowała olej z pestek dyni.Zapraszam do odwiedzin : http://zielonynurt.pl/pl/indexRabat na produkty :