ßßß
Składniki:-200 gr cukru-4 jajka-250 gr masła (margaryna)-225 gr mielonych orzechów-300 gr twardej czekolady do starcia-225 gr maki-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.Polewa:-400 gr cukru pudru-6-9 łyżeczek rumu albo wódkiDo ozdoby:np orzechy, migdałyPrzygotowanie:Masło, cukier, jajka wymieszać na piankowa masę, dorzucić mielone orzechy i z tarkowaną czekoladę, wymieszać, dodać do tego proszek do pieczenia wymieszany z mąka, wymieszać.



Blachę mocno wysmarować tłuszczem, piec 35 min. w 175 °C.
Po pieczeniu ostudzić i...:Polewa:Cukier puder roztopić na ogniu z rumem, mieszać.Uwaga!!! Łatwo się przypala. Można dodać cynamon lub cytrynę.Ciasto po ostudzeniu polać polewą i pociąć na małe kawałki.


Smacznego!