Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszna
karkówka z grilla
Pierś z kurczaka z
musztardą ... »Czernina z kaczuszki1 l
krwi z
kaczki2
skrzydełka z kaczki2 l
wody1 łyżeczka
soli1
selera naciowy pokrojony w paseczki240 ml
śmietany 30%ziele angielskie 4 szt Kamis
goździki 3 szt Kamis
makaron swojski 200 gram1 łyżka
cukrusól prowansalska do smaku Kamis
pieprz biały Kamis do smaku1 łyżka świeżego
soku z cytrynyodrobina
octu do smaku2 łyżki
mąkiDo garnka wlałam
wodę włożyłam
skrzydełka z kaczki obgotowałam je i przecedziłam . Dodałam
ziele angielskie i
liść laurowy goździki sól i
pieprz . Dodałam
seler naciowy pokrojony , kiedy się zagotowało wyjęłam i wyrzuciłam.W misce utarłam
mąkę,
cukier i
śmietanę, do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo dodawałam krew z
kaczki. Dodać ½ szklanki gorącej zupy i starannie wymieszać. Wlałam powoli mieszaninę z powrotem do garnka. Stale mieszając doprowadziłam zupę do wrzenia. Przyprawiłam do smaku
solą,
pieprzem,
sokiem z cytryny i
octem. Ugotowałam
makaron domowej roboty 4 jajeczny ( wiecie jak sie robi na pewno ;) Podawałam z
makaronem.Mąż uwielbia zupkę ja nie ale co nie robi się dla ukochanej osoby :)
środa, 12 czerwca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter