Wykonanie
Mój Mężczyzna wstał wczoraj skoro świt i pojechał z moim Tatą do lasu na
grzyby, znaleźli masę
maślaków i kani, z
maślaków zrobiliśmy oczywiście sosik, a jeśli chodzi o kanie...potrzebne składniki:około 20 kani ale oczywiście im więcej tum lepiej :),1 szklankę
mąki,ojej do smażenia,2
cebule, na zalewę:100 ml
octu,400 ml
wody,
ziele angielskie,
liść laurowy,
goździk,75-100 g
cukru,1/2 łyżeczki
soli.
Grzyby (jeśli są małe zostawiamy w całości, te duże kroimy na ćwiartki) panierujemy w
mące i smażymy na rumiano na
oleju, następnie układamy w słoiczkach, warstwy
grzybów przekładamy
cebulą pokrojoną w półplasterki, zalewamy rorącą zalewą i mocno zakręcamy.