Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Naleśniki
czekoladoweChłodnik z
jajem »
Owocowe ciacho z
galaretką typowo letnie
borówki i
porzeczki główne składniki lata.
Biszkopt:3
jaja4 łyżki
mąki tortowej2 łyżki
mąki ziemniaczanej100
cukru1 łyżka
margaryny3
galaretki gruszkowe150 gram
borówek100 gram
porzeczek czerwonych
Galaretki gruszkowe zalewamy litrem
wody i rozpuszczamy a
potem stygnie.Miksujemy
jaja z
cukrem dodajemy rozpuszczoną łyżkę
margaryny i
mąki obydwie przesiane.Zmiksowane ciasto przekładamy na blaszkę i pieczemy na papierze 15 minut w 180 stopniach.Wyjmujemy
biszkopt wycinamy wymiarowo do formy od babki .
Biszkopt zwijamy w ściereczkę aby nam się nie złamał .
Biszkopt wkładamy do formy od babki . wkładamy do środka
borówki i
porzeczki.Zalewamy tężejącą
galaretką .Wstawiamy do lodówki na 4 godzinki.Kiedy za szybko wlejesz
galaretkę wsiąknie ci w
biszkopt i będzie mokry
potem ale też jadalny .



środa, 14 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter