Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Biszkopt z
czereśniamiMakaron w
śmietanie »
Biszopt z
galaretką i
porzeczkamiDzisiaj przy sobocie coś słodkiego i chłodnego , w każdym razie coś innego, nie robiłam jeszcze takiego ciasta, w sam raz do wypróbowania nowego specjału .SKŁADNIKI:4
jajacukier pół szklankicola 2 łyżki100 gram
margaryny rozpuszczonej100 gram
mąki ziemniaczanej100 gram
mąki tortowej
porzeczki czarne 60 deko3
galaretki agrestowe na litr
wody szybciej tężeje zwłaszcza z
owocamiPRZYGOTOWANIE:
Żółtka ubiłam z
cukrem dodałam
białka i nadal miksowałam aż powstał puch . Dodałam rozpuszczona
margarynę i colę . Obydwie
mąki zmieszałam i wsypywałam i mieszałam delikatnie łyżką. Piekłam 25 minut w 170 stopniach w formie okrągłej .
Porzeczki umyłam i oskubałam położyłam na
biszkopt i zalałam tężejącą
galaretką wstawiłam do lodówki na 2 godzinki .
Galaretkę rozpuściłam 3 w litrze
wody .




niedziela, 15 lipca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter