Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Szejk
truskawkowyAlfabet w kotlecie - Alphabet ... »Składniki na formę 35x25 cmSkładniki na ciasto :1 szklanka
kefiru200 gram
cukru5jaj400 gram
mąki tortowej typ 4503 łyżeczki
proszku do pieczenia125 ml
oleju (dałam rzepakowy )1
cukier waniliowyDodatkowo:400 g
rabarbaru4 łyżki
cukruRabarbar obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z
cukrem i odstawić. Sok który puści odlać.Miksujemy
jaja na puch- masa podwaja lub potraja się.Dodajemy
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia .Dodajemy
kefir- nakładałam łyżką.
Olej dodałam na samym końcu wymieszałam ciasto.Blaszkę wysmarowałam
margaryną i obsypałam
mąką.Przełożyłam prawie całe ciasto.Położyłam
rabarbar odsączony i resztą ciasta leciutko przykryłam goPiekłam w temperaturze 170°C, przez 40 minut.Po wystudzeniu posypałam
cukrem pudrem .Smacznego:-)


poniedziałek, 26 maja 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter