ßßß Cookit - przepis na Barszczyk wigilijny z uszkami

Barszczyk wigilijny z uszkami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pyszna sałatka jarzynowa
Karp na kolacje wigilijną »
SKŁADNIKI:
4 suszone podgrzybki
2 kostki bulionu warzywnego
liść laurowy
po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
200 gram wekowanych startych buraczków
sól
pieprz ziołowy
cukier
kwasek cytrynowy
suszony majeranek
1- Grzyby namoczyłam na 2 godz następnie odcedziłam .
2- Bulion rozpuściłam w 1,5 l wody,
3-Dodalam grzyby i przyprawy, i buraczki gotowałam ok. 1 godz.
4- Barszcz przecedziłam, , przyprawiłam do smaku. Podałam z uszkami.
wtorek, 27 grudnia 2011, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2011/12/Barszczyk-wigilijny-z-uszkami.html