Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Cukinia z patelni
Przetwory z
jagód »Pierwsze
jagody nie ma czym się szczycić tylko 4 litry nazbierałam z córka i mężem no ale wypad rodzinny na łono natury się przydał zielono można powiedzieć fioletowo bo
jagód jest masa no ale krzyż nie ten wytrzymaliśmy półtorej godziny . Opłacało się zrobiłam mokry
biszkopt tak nazwała go moja córka stwierdziła ze to jej ulubione ciasto .Zwykły
biszkopt tylko że zalany płynną
galaretką.SKŁADNIKI:Składniki na blaszkę z kominempół szklanki
mąkipół szklanki
cukru3
białka3
żółtka0,5 łyżeczki
proszku do pieczeniajagody z 300 gram
galaretki 2
truskawkoweWykonanieUtrzeć
cukier z
żółtkami. Dodać przesianą
mąkę oraz
proszek do pieczenia. Ubić
białka i dodać do ciasta. Rozłożyć na cieście
jagody .Zalać
galaretką rzadką wtedy w siąknie w
biszkopt mamy mokry ale bardzo smaczny Piec około 25 minut w temperaturze 180-190 ºC lub do tzw. suchego patyczka.




czwartek, 28 czerwca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter