ßßß Cookit - przepis na Mokry biszkopt z jagodami

Mokry biszkopt z jagodami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Cukinia z patelni
Przetwory z jagód »
Pierwsze jagody nie ma czym się szczycić tylko 4 litry nazbierałam z córka i mężem no ale wypad rodzinny na łono natury się przydał zielono można powiedzieć fioletowo bo jagód jest masa no ale krzyż nie ten wytrzymaliśmy półtorej godziny . Opłacało się zrobiłam mokry biszkopt tak nazwała go moja córka stwierdziła ze to jej ulubione ciasto .Zwykły biszkopt tylko że zalany płynną galaretką.
SKŁADNIKI:
Składniki na blaszkę z kominem
pół szklanki mąki
pół szklanki cukru
3 białka
3 żółtka
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
jagody z 300 gram
galaretki 2 truskawkowe
Wykonanie
Utrzeć cukier z żółtkami. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Rozłożyć na cieście jagody .Zalać galaretką rzadką wtedy w siąknie w biszkopt mamy mokry ale bardzo smaczny Piec około 25 minut w temperaturze 180-190 ºC lub do tzw. suchego patyczka.
czwartek, 28 czerwca 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/06/Mokry-biszkopt-z-jagodami.html