Wykonanie
![](/Data/Images/w-strefie-smaku.blogspot.com\2013_slash_07_slash_omlet-biszkoptowy-z-jagodami/l/-1358364448.jpg)
Smaczny przepis na śniadanie, na które mamy trochę więcej czasu. Można użyć dowolnych
owoców, ale polecałabym jakieś lekkie. Najlepiej smażyć go na dobrej, nieprzywierającej patelni teflonowej lub z odrobinką
oleju. Przepis na jeden średni omlet. Można go podawać na różne sposoby, posypany
cukrem pudrem, z
dżemem, nutellą, bez
owoców itp.Składniki:1 duże
jajko (oddzielnie
białko i
żółtko)1 łyżka
cukru1 łyżka
mąkigarść
jagódBiałko ubić na sztywną pianę. Dodać
cukier i dalej ubijać. Następnie dodać
żółtko. Przesianą
mąkę wmieszać do delikatnie do masy na samym końcu. Masę wyłożyć na rozgrzaną patelnię. Na wierzch wysypać
jagody i lekko docisnąć. Omlet smażyć z obu stron na złoty kolor.Przepis bierze udział w akcji:
![](/Data/Images/w-strefie-smaku.blogspot.com\2013_slash_07_slash_omlet-biszkoptowy-z-jagodami/l/201601708.jpg)
![](/Data/Images/w-strefie-smaku.blogspot.com\2013_slash_07_slash_omlet-biszkoptowy-z-jagodami/l/-937194830.jpg)
Ewka