ßßß
Smaczny przepis na śniadanie, na które mamy trochę więcej czasu. Można użyć dowolnych owoców, ale polecałabym jakieś lekkie. Najlepiej smażyć go na dobrej, nieprzywierającej patelni teflonowej lub z odrobinką oleju. Przepis na jeden średni omlet. Można go podawać na różne sposoby, posypany cukrem pudrem, z dżemem, nutellą, bez owoców itp.Składniki:1 duże jajko (oddzielnie białko i żółtko)1 łyżka cukru1 łyżka mąkigarść jagódBiałko ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtko. Przesianą mąkę wmieszać do delikatnie do masy na samym końcu. Masę wyłożyć na rozgrzaną patelnię. Na wierzch wysypać jagody i lekko docisnąć. Omlet smażyć z obu stron na złoty kolor.Przepis bierze udział w akcji:
Ewka