Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ryż z
kuskusPyszne ciasto Pleśniak »SKŁADNIKI:* 4
jaja* 200 g
cukru* 150 ml
oleju roślinnego* 300 g drobno startej
marchewki* 50 g posiekanych
orzechów włoskich* 350 g
mąki* po 1 łyżeczce:
cynamonu,
sody,* 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia*
cukier puder*
białko*
orzechy włoskie 200 gramPRZYGOTOWANIE:1- Ubijam
jajka do podwojenia objętości.2-Dodaję
cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta.3 -Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewam ciągłym, cieniutkim strumieniem
olej.4- Do powstałej masy dodaję
marchewkę,
orzechy, i delikatnie mieszam.5-Dodaję przesianą
mąkę,
cynamon,
sodę,
proszek do pieczenia i , delikatnie łączę wszystkie składniki . Przekładam do małej formy 24 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.6-Piekę przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.7- Po wystudzeniu ciasta polewam lukrem je i posypuje
orzechami włoskimi .

poniedziałek, 21 listopada 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter