Dziś nadrabiam zaległości blogowe, bo tydzień był bardzo intensywny. Gotowałam, robiłam zdjęcia i zajadaliśmy się nowymi potrawami ale nie było kiedy pisać postów. Ale dziś jest piątkowy wieczór, a takie lubimy najbardziej. Można odpocząć, napić się ciepłej herbatki z rumem... i zapomnieć o pracy i obowiązkach. Marchewkowe Muffinki powstały na bazie Ciasta Marchewkowego wyszły pyszne...i zdroweSkładniki na Marchewkowe Muffinki:- 200 g mąki tortowej- 200 g cukru- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 łyżeczka sody oczyszczonej- szczypta soli- 1 łyżeczka cynamon- 3 jajka- 225 ml oleju- 200 g drobno startej marchewki- połączyć w misce wszystkie suche składniki - mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól, cynamon- w drugiej misce połączyć lekko ubite jajka z olejem i marchewką- zawartość tej miski dodać do suchych składników - delikatnie mieszamy łyżką drewnianą do uzyskania jednolitej masy- formę na muffinki wyłożyć papilotkami (użyłam silikonowych foremek) i napełnić ciastem- piec ok 30-45 min w temp. 160 st.- posypać cukrem pudrem lub polukrowaćSmacznego.