Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zupa krem z barszczu ...Rolada
miesna w sałacie ... »Postanowiłam przekombinować
szynkę na baton
mięsny i wyczarować nowe danie zaskoczyłam moich milusińskich :)
Szynkowy baton z
fasolka szparagową-
szynka wieprzowa 500 gram-
fasolka szparagowa ugotowana 300 gram-
jajko-
papryka czerwona mielona 3 łyżeczki-
sól czosnkowa 1 łyżeczka-
bulion wołowy babuni
Winiar 1 sztuka- folia aluminiowa1 Szynkękroimy w mniejsze kawałki

2 Wkładamy do blendera i miksujemy na papkę dodajemy jedno jako w trakcie miksowania

4 Po zmiksowaniu przekładamy do miski
mięso
5 Miksujemy ugotowana
fasolkę szparagową

6
Fasolkę i
mięso łączymy doprawiamy
przyprawami porządnie

7 Folię aluminiową kładziemy na stół dobre 40 centymetrów na to wykładamy nasz farsz doprawiony i formujemy baton zakręcamy jak
cukierka Będziemy
mieli pewność ze równo nam sie uformuje


8 Baton wstawiamy do garnka z
wodą tak aby zakrywała
woda do połowy go dodajemy
bulion wołowy babuni
Winiar i gotujemy około godzinki dla pewności w tym
bulionie. Podałam jako danie obiadowe z
ziemniakami z dodatkiem podpieczonej
marchewki w paseczki oraz
fasolki szparagowej dusiłam razem w
bulionie wołowym babuni
Winiar Pomysł wzięłam ze spotkania Ostatniego Gdzie gotował sam szef Jerzy Pasikowski i wyszło super jak to mój maż
mówi palce lizać :)


piątek, 09 września 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter