Składniki40dkg mięsa mielonego (u mnie szynka wieprzowa)4-5 łyżek puree z fasoli (u mnie biała)Pół czerwonej papryki2 nieduże cebule2 jajkaŁyżka słodkiej papryki1/3 łyżeczki pieprzu białego1/2 łyżeczki soli1/3 łyżeczki gałki muszkatołowejPrzygotowanieMięso ugniatamy w misce z jajkami, zmieloną fasolą i przyprawami. Cebulkę i paprykę kroimy w kosteczkę, dorzucamy do mięsa i mieszamy. Teraz tworzymy jakąś formę z naszego mięsa - u mnie powstał kopiec, u Was może być to tradycyjny, podłużny pasztet. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy na 160-170 stopni przez 45-50 minut. Po wyjęciu z pieca zdejmujemy ze spodumięsa wydzielone płyny, przekładamy na talerz do ostygnięcia.My pałaszowałyśmy ten pasztet ze świeżym ogórkiem i fasolowympieczywem. Wszystkie trzy - Linka, Rena i ja. I dobre to było, oj dobre :)SMACZNEGO SIOSTRY!