Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Swiateczne
jajka w
majonezieZapiekane canenoli »składniki:
schab - 1.5 kilogramów
majeranek - 1 łyżkaSos
myśliwski Knorr
tymianek - 1 łyżka
musztarda sarepska - 2 łyżki
rozmaryn - 1 łyżka
Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
oregano - 1 łyżka
czerwone wino - 200 mililitrów
pieprzząbek
czosnku - 2 sztuki
olej - 1 łyżkaziarno jałowca - 2 sztukiPieczony
schab z
ziołami - sposób przygotowania:
Schab oczyść z żył, natrzyj
Przyprawą do mięs Knorr i odstaw na około 60 minut do lodówki.
Jałowiec i
czosnek dokładnie rozetrzyj.
Jałowiec połącz z
musztardą oraz
ziołami, dodaj
pieprz i roztarty
czosnek. Tak przygotowaną bejcą posmaruj
mięso.Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około 60 minut, polewając od czasu do czasu
czerwonym winem.Po upieczeniu zlej powstały sok do mniejszego garnuszka. Rozprowadź w nim Sos
Myśliwski Knorr i wszystko razem zagotuj.
Mięso podawaj z
kaszą gryczaną, obficie polane sosem.


środa, 28 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter