Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Bigos z
kiszonej kapusty na ...Kieszonki
schabowe z
serem i ... »Miałam urodziny skończyłam no właśnie jak myślicie ja stawiam na 18 ha ha lat jaka szkoda że te lata tak szybko uciekają z tej okazji upiekłam tort :)5 jaj150 gram
mąki tortowej
cukier 150 gram
proszek do pieczenia szczypta
margaryna 1 łyżka rozpuszczonakrem:
śmietana 800 gram30%2 kremy do
śmietany malinoweczekolada 100 gram starta na wiórkaserduszka
czekoladowe białe i ciemne do dekoracjiPoncz:1 szklanka przegotowanej
wody150 gram napoleona
cukier 3 łyżki
sok z cytryn jednej całej .Miksujemy
jaja na puch z
cukrem. Dodajemy
proszek do pieczenia z
mąką przesianą , a na końcu tłuszcz . Delikatnie mieszamy i przelewamy do okrągłej dużej formy pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Ostudzony
biszkopt kroimy na trzy krążki .Każdy nasączamy ponczem na pierwszy spód kładziemy
dżem porzeczkowy i
powidła śliwkowe i na to
śmietanę z kremem
malinowym i przykrywamy następnym krążkiem nasączonym ponczem i znowu
śmietana całość i boki smarujemy
śmietaną. Obsypujemy tort boki starta
czekolada i ozdabiamy serduszkami białymi . Na wierzch
tortu kładziemy serduszka ciemne .


poniedziałek, 25 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter