ßßß



Składniki:Ciasto na formę o wym 24/28 cm:5 jaj2 szklanki mąki tortowej1 szklanka cukru25 dag margaryny2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao2 łyżki mleka2 szklanki świeżych malinMasa:500 g śmietany kremówki3 łyżki cukru pudru2 śmietan fiks1/2 szklanki malin100 g mlecznej czekoladySposób wykonania:Ciasto Margarynę rozpuścić w rondelku przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę,zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypywać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia na przemian wlewać rozpuszczoną margarynę.Ciasto podzielić na dwie równe części,do jednej wsypać kakao i wlać mleko,wymieszać.
Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wylać jasne ciasto a na wierzch ciasto ciemne,powciskać umyte i osuszone maliny. Wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec około 40 minut.Upieczone ciasto wystudzić.
Masa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder i śmietan fiksy,zmiksować po chwili dodać maliny i wymieszać.Tak przełożonym kremem posmarować wierzch zimnego ciasta,posypać startą na tarce mleczną czekoladą.Schłodzić w lodówce.
Życzę smacznego;-)