ßßß Cookit - przepis na Szczawiowa na jogurcie naturanym

Szczawiowa na jogurcie naturanym

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Tarta dyniowa
Batonik ze śliwkami »
Coraz cieplej , więcej możliwości na letnie dania . Szczaw ma świetny lekko kwaskowy smak i jest pyszny w zupie .
trudność: łatwe
czas: 30-60 min
ilość porcji: 4
Szczaw spory pęk same listki – nazbierałam same takie ładne bez dziurek , choć powiem że ciężko było .
Rosołki drobiowe3 szt.
Ziele angielskie 3 szt.
Liść laurowy 3szt.
Marchew 1-2 tak do smaku
Ziemniaki młode 8 szt
Jogurt naturalny 200 ml
Dodatkowo 4-6 jaj na twardo
Przygotowujemy garnek z wodą 2.1/2 litra . Wkładamy listek ,ziele angielskie i marchewkę . ‘Gotujemy na małym ogniu dodając kostki rosołowe. Dodajemy pokrojone ziemniak najlepiej młode szybko się ugotują. Na końcu dodajemy szczaw drobno pokrojony . Gotujemy chwile jakieś z 15 minut i dodajemy jogurt . Zupa prawie zrobiona , jeszcze chwile i podajemy Kroimy jajko na 4 części i wkładamy do zupy.
poniedziałek, 06 października 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/10/Szczawiowa-na-jogurcie-naturanym-1.html