Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Tarta biszkoptowa z
owocami i ...
Tarta biszkoptowa z
ananasem ... »No kto rzuci kamieniem i się nie przyzna , że robi zupy z
mrożonych warzyw no kto ??? Większość udaję świętych i wielce oburzonych ze korzystam z
warzyw mrożonych. Jednak ja je lubię i nic tego ani nikt nie zmieni .Moja zupka wyszła smaczna :)
pierś z kurczaka podwójnajedno opakowanie bukietu warzyw Iglotex
kalafior Iglotex połowe paczki
por biała część 100 gram
ziele angielskie 3 szt
liść laurowy 3 szt
ziemniaki 4 dużeDo garnka wlewamy 3 litry
wody , dodajemy ziele i
listek laurowy oraz
por .Pierś smażymy na patelni z obu stron i wkładamy do garnka.Gotujemy na wolnym ogniu.Dodajemy bukiet warzyw oraz
kalafior i gotujemy 30 minut.Wyjmujemy z
wywaru warzywa i blenderem miksujemy na krem.Wyjmujemy
pierś z kurczaka i miksujemy blenderem podlewając
wywarem z garnka.Krem z warzyw i pierś przekładamy z powrotem do garnka.Dodajemy
ziemniaki umyte i pokrojone w kostkę.Gotujemy do miękkich
ziemniaków i dodajemy
śmietanę do zupy 150 mlMieszamy i gotowe. Zupa wyszła wyborna.Do zupy jarzynowej użyłam bukietu warzyw Iglotex



piątek, 09 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter