Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zrazy ze
schabuBoczek w przyprawach z grilla »Pyszne małe tarty z nadzieniem
gruszkowym i kremem
malinowym.Ciasto na małe tarty :200 gram
mąki tortowej200 gram
mąki krupczatki250 gram
margaryny Kasia100 gram
cukru pudru3
żółtkaMasa:
gruszki 2 kg
cukier waniliowy 2 łyżki
cukier 100 gram
Przyprawa do dań słodkich Kamis młynek ( 20
razy zakręć młynkiem )1.Na stół wsypujemy
mąki dwa rodzaje.2. Dodajemy posiekana
margarynę.3.
Cukier puder.4.
Żółtka.5. Zagniatamy ciasto i dzielimy na połowę wstawiamy do lodówki na godzinę6. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.Masa gruszkowa :2 kg
gruszek obieramy wycinamy gniazda i ścieramy na grubych oczkach ( starkowałam maszynką )
Gruszki starkowane i odciśnięte z soku wkładamy do garnka dodajemy oba
cukry i przesmażamy je .Przesmażony mus z
gruszek kładziemy w małe tarty zapełniając środek - musi być ostudzony już .
śmietana 500ML 30 %100 gram
malin z lasuMiksujemy
śmietanę na sztywno dodajemy
maliny i miksujemy zmienia się kolor i smak :)Szprycą do wyciskania masy dekorujemy nasze tarty na mus
gruszkowy wyciskamy różne wzorki dekorujemy serduszkiem
czekoladowym .


środa, 11 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter