Wykonanie
            Blog > Komentarze do wpisu« Deser z 
mascarponeDonaty kolorowe »Churros hiszpański wypiek z ciasta parzonegoLubie pieczenie w grupie więc i tym razem wzięłam udział. Postanowiłam wypróbować swoich sił w upieczeniu ChurrosChurros to hiszpański wypiek z ciasta parzonego, smażony na głębokim 
oleju. Ciasto jest bardzo chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Najsmaczniejsze są świeże .Posypuje się je 
cukrem pudrem lub drobnym 
cukrem.Akcja Ezorteryczne spotkanie przy piekarnikuRobiłam z przepisu DorotkiZROBIŁAM Z PODWÓJNEJ PORCJI WIEC SKŁADNIKI X2Składniki na około 20 sztuk:240 ml 
wody50 g 
masła (3 łyżki)2 łyżki 
cukru demeraraszczypta 
soli1 i 1/8 szklanki 
mąki pszennej1 łyżeczka 
cynamonu + ewentualnie do oprószenia dałam Kamis1 łyżeczka ekstraktu z 
wanilii dałąm Kamis2 średnie 
jajkaPonadto:
olej do smażenia (Rzepakowy Rapso miałam)drobny 
cukier do oprószenia (Posypałam 
cukrem pudrem trzcinowym)Wykonanie:Do garnka wlałam 
wodę i zagotowałam z 
margaryną cukrem i szczypta 
soli.Dodałam 
mąkę z 
cynamonem i ekstrakt z 
wanilii.Mieszałam do momentu, aż składniki się połączyły i odchodziły od garnka.Zostawiłam do ostudzenia.Wbiłam 
jaja , zmiksowałam.Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z dużą końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskać i odcinać nożyczkami najlepiej , wielkość 6cm (Rękoma formowałam ruloniki robiłam kółka i wrzucałam na rozgrzany tłuszcz , powinien 
mieć temp. 175 stopni )Piekłam chwilkę z obu stron na rumiany kolor ( koło 2 minut z każdej strony )Osuszyłam na sitku i posypałam 
cukrem pudrem .





Razem ze mną piekło sporo osóbMonika z blogu Matka wariatkaArletta strona fb InsulinaMonika z blogu Pin up Cooking LookingDobrawa z blogu 
Bona ApetitaGosia z blogu 
Trawka CytrynowaAnna Maria z blogu What's cooking?
Kasia z blogu 
Kasia inIwona z blogu Ivka w kuchni
Wiesia z blogu Zapach 
chlebaDorota z blogu Moje małe czarowanieOlimpia z blogu Pomysłowe pieczenieBożenka z blogu Moje domowe kucharzenieKarolina z blogu Kresowa panienkaEwelina z blogu Przy kubku 
kawyArletta po raz kolejny :) InsulinaMagdalena z blogu Ale MeksykJustyna z blogu Mama i pomocnicysobota, 25 stycznia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego 
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie 
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter