Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Deser z
mascarponeDonaty kolorowe »Churros hiszpański wypiek z ciasta parzonegoLubie pieczenie w grupie więc i tym razem wzięłam udział. Postanowiłam wypróbować swoich sił w upieczeniu ChurrosChurros to hiszpański wypiek z ciasta parzonego, smażony na głębokim
oleju. Ciasto jest bardzo chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Najsmaczniejsze są świeże .Posypuje się je
cukrem pudrem lub drobnym
cukrem.Akcja Ezorteryczne spotkanie przy piekarnikuRobiłam z przepisu DorotkiZROBIŁAM Z PODWÓJNEJ PORCJI WIEC SKŁADNIKI X2Składniki na około 20 sztuk:240 ml
wody50 g
masła (3 łyżki)2 łyżki
cukru demeraraszczypta
soli1 i 1/8 szklanki
mąki pszennej1 łyżeczka
cynamonu + ewentualnie do oprószenia dałam Kamis1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii dałąm Kamis2 średnie
jajkaPonadto:
olej do smażenia (Rzepakowy Rapso miałam)drobny
cukier do oprószenia (Posypałam
cukrem pudrem trzcinowym)Wykonanie:Do garnka wlałam
wodę i zagotowałam z
margaryną cukrem i szczypta
soli.Dodałam
mąkę z
cynamonem i ekstrakt z
wanilii.Mieszałam do momentu, aż składniki się połączyły i odchodziły od garnka.Zostawiłam do ostudzenia.Wbiłam
jaja , zmiksowałam.Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z dużą końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskać i odcinać nożyczkami najlepiej , wielkość 6cm (Rękoma formowałam ruloniki robiłam kółka i wrzucałam na rozgrzany tłuszcz , powinien
mieć temp. 175 stopni )Piekłam chwilkę z obu stron na rumiany kolor ( koło 2 minut z każdej strony )Osuszyłam na sitku i posypałam
cukrem pudrem .
Razem ze mną piekło sporo osóbMonika z blogu Matka wariatkaArletta strona fb InsulinaMonika z blogu Pin up Cooking LookingDobrawa z blogu
Bona ApetitaGosia z blogu
Trawka CytrynowaAnna Maria z blogu What's cooking?
Kasia z blogu
Kasia inIwona z blogu Ivka w kuchni
Wiesia z blogu Zapach
chlebaDorota z blogu Moje małe czarowanieOlimpia z blogu Pomysłowe pieczenieBożenka z blogu Moje domowe kucharzenieKarolina z blogu Kresowa panienkaEwelina z blogu Przy kubku
kawyArletta po raz kolejny :) InsulinaMagdalena z blogu Ale MeksykJustyna z blogu Mama i pomocnicysobota, 25 stycznia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter