ßßß
 
            
         Składniki:240 ml wody50 g masła (3 łyżki)2 łyżki cukru demeraraszczypta soli1 i 1/8 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (klik)2 jajkaPonadto:olej do smażeniadrobny cukier do oprószeniaZagotować wodę, masło, cukier, sól, aż składniki dokładnie się rozpuszczą. Zdjąć z palnika. Mąkę wymieszaną z cynamonem dosypać do wrzątku, dodać wanilię. Ucierać drewnianą łyżką, ostudzić. Wbijać po jednym jajku, miksując po każdym, by powstało gładkie i gęste ciasto. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego dużą gwiazdką. Ostrożnie wyciskać na rozgrzany olej (175st.C) i obcinać nożyczkami. Smażyć około 2min z każdej strony. Osuszyć na papierze i otoczyć w cukrze. Podawać z sosem czekoladowym lub podgrzaną masą krówkową.Smacznego:)
Składniki:240 ml wody50 g masła (3 łyżki)2 łyżki cukru demeraraszczypta soli1 i 1/8 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (klik)2 jajkaPonadto:olej do smażeniadrobny cukier do oprószeniaZagotować wodę, masło, cukier, sól, aż składniki dokładnie się rozpuszczą. Zdjąć z palnika. Mąkę wymieszaną z cynamonem dosypać do wrzątku, dodać wanilię. Ucierać drewnianą łyżką, ostudzić. Wbijać po jednym jajku, miksując po każdym, by powstało gładkie i gęste ciasto. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego dużą gwiazdką. Ostrożnie wyciskać na rozgrzany olej (175st.C) i obcinać nożyczkami. Smażyć około 2min z każdej strony. Osuszyć na papierze i otoczyć w cukrze. Podawać z sosem czekoladowym lub podgrzaną masą krówkową.Smacznego:)
