Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Deser z
nektarynki ,
śliwki i ...Lato na talerzu »Penne z
cukinią pomidorkiem ,
czosnkiem, i
ogórkiem koszonym . Taki miszmasz ale bardzo pyszny i zdrowy .
Cukinia jedna duża 400 gram
pomidory malinowe 2 duże 300 gram
czosnek 5 ząbków pokrojonych w plasterki albo sprasowanych
ogórek kiszony pokrojony w kosteczkę 4 sztsos gotowy ze słoiczka Sos Arrabbiata Jamar pikantny połowę
sól prowansalska do smaku Kamis
pieprz biały mielony do smaku Kamis
olej rzepakowy do smażenia
Cukinie myjemy odcinamy końcówki i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na patelnie smażymy na
oleju rzepakowym. Dodaje sprasowany
czosnek i
pomidory malinowe umyte pokrojone drobno . Smażę razem doprawiam teraz
solą i
pieprzem . Na końcu dodaje sos połowę słoiczka i troszkę
wody dusze razem.
Makaron penne gotuje na półtwardo . Przekładam do sosu z warzywami i dusze razem mieszając z 4 minutki . Przekładam do miski i podaje :).


czwartek, 25 lipca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter