ßßß Cookit - przepis na Pierogi z miďż˝skiem okraszone smaďż˝onym boczkiem

Pierogi z mi�skiem okraszone sma�onym boczkiem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kruche z jabłkami o ...
Gofry z owocami i musem ... »
Lubię nie planować tylko tak chop siup co przyjdzie do głowy.Dziś też tak było, właśnie w ten sposób powstały pierożki z mięsem.Pycha, ten smak smażonego boczku .
Składniki na ciasto pierogowe:
mąka pszenna 2 szklanki
sól szczypta
ciepła woda 1 szklanka( gdyby zabrakło dodajcie jeszcze odrobinę)
olej rzepakowy 2 łyżki
Farsz:
szynka 400 g( zmielić)
czosnek 4 ząbki ( sprasować go)
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku
Dodatkowo:
boczek wędzony 300 g
Krok 1
Szynkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, mielimy. Mięso przekładamy do miseczki, dodajemy sól, pieprz i czosnek sprasowany lub starty. Całość mieszamy i zostawiamy na pół godziny aby mięso przeszło.
Krok 2
Do misy wsypujemy przesianą mąkę, wsypujemy sól i wlewamy ciepłą wodę i olej. Wyrabiamy ciasto) jest delikatne mięciutkie i elastyczne) Najlepiej mieć stolnicę silikonową wtedy nie trzeba podsypywać mąki. Wałkujemy ciasto i szklanka wycinamy kółeczka. Nakładamy na każde kółeczko mięsko najlepiej łyżeczką i sklejamy pierożki.Wrzucamy do gorącej osolonej wody z odrobina oleju wtedy nie będą nam się sklejały.
Krok 3
Boczek kroimy drobno i smażymy skraweczki, do których wkładamy pierożki i leciutko razem podsmażamy , podajemy na ciepło.
piątek, 24 czerwca 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Pierożki z kapustą i pieczarkami
Zachciało się pierożków oj zachciało.Mimo upału wzięłam się do roboty od samego rana bo wiadomo , że kapusta potrzebuje trochę czasu by dojść do siebie. Składni
Pierogi z poziomkami i musem poziomkowym
No to dziś nadal mamy nadal poziomkowo, lekki obiadek bo pierożki z poziomkami uważam że są lekkie . Ciasto: mąka 2 szklanki woda ciepła( na oko szklankę wlałam
Pierogi ruskie
Były pierogi z mięsem no to czas teraz na ruskie. Proste doprawione, najsmaczniejsze i najlepsze:) Coś innego, łatwego do przygotowania. Składniki: mąka pszenna
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/06/Pierogi-z-mieskiem-okraszone-smazonym-boczkiem.html