Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kruche z
jabłkami o ...Gofry z
owocami i musem ... »Lubię nie planować tylko tak chop siup co przyjdzie do głowy.Dziś też tak było, właśnie w ten sposób powstały pierożki z
mięsem.Pycha, ten smak
smażonego boczku .Składniki na ciasto pierogowe:
mąka pszenna 2 szklanki
sól szczyptaciepła
woda 1 szklanka( gdyby zabrakło dodajcie jeszcze odrobinę)
olej rzepakowy 2 łyżkiFarsz:
szynka 400 g( zmielić)
czosnek 4 ząbki ( sprasować go)
sól do smaku
pieprz biały mielony do smakuDodatkowo:
boczek wędzony 300 gKrok 1
Szynkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, mielimy.
Mięso przekładamy do miseczki, dodajemy
sól,
pieprz i
czosnek sprasowany lub starty. Całość mieszamy i zostawiamy na pół godziny aby
mięso przeszło.Krok 2Do misy wsypujemy przesianą
mąkę, wsypujemy
sól i wlewamy ciepłą
wodę i
olej. Wyrabiamy ciasto) jest delikatne mięciutkie i elastyczne) Najlepiej
mieć stolnicę silikonową wtedy nie trzeba podsypywać
mąki. Wałkujemy ciasto i szklanka wycinamy kółeczka. Nakładamy na każde kółeczko
mięsko najlepiej łyżeczką i sklejamy pierożki.Wrzucamy do gorącej osolonej
wody z odrobina
oleju wtedy nie będą nam się sklejały.Krok 3
Boczek kroimy drobno i smażymy skraweczki, do których wkładamy pierożki i leciutko razem podsmażamy , podajemy na ciepło.
piątek, 24 czerwca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPierożki z
kapustą i
pieczarkamiZachciało się pierożków oj zachciało.Mimo upału wzięłam się do roboty od samego rana bo wiadomo , że
kapusta potrzebuje trochę czasu by dojść do siebie. SkładniPierogi z
poziomkami i musem
poziomkowymNo to dziś nadal mamy nadal
poziomkowo, lekki obiadek bo pierożki z
poziomkami uważam że są lekkie . Ciasto:
mąka 2 szklanki
woda ciepła( na oko szklankę wlałamPierogi ruskieByły pierogi z
mięsem no to czas teraz na ruskie. Proste doprawione, najsmaczniejsze i najlepsze:) Coś innego, łatwego do przygotowania. Składniki:
mąka pszennaO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter