ßßß Cookit - przepis na Schab nadziewany śliwkami

Schab nadziewany śliwkami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Wyniki -Konkurs z makaronem ...
Chinkali, kołduny gruzińskie ... »
Schab nadziewany śliwką kalifornijską zapiekany w rękawie.
1.5 kg schabu bez kości
1/4 szklanki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
sól prowansalska do natarcia mięsa
1/2 łyżeczki pieprzu białego
200 g suszonych śliwek kalifornijskich, bez pestek
Mięso umyj. Przekrój w środku nożem prawie na wylot po długości.
Powstały otwór wypełnij suszonymi śliwkami . Z wierzchu mięso natrzyj solą i pieprzem. Piekarnik nagrzej do temperatury 170°. Schab włóż do rękawa , przełóż do naczynia żaroodpornego, i wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 50 min. Pod koniec pieczenia wyjmij z rękawa podlej 1 szklanką rosołu, piecz jeszcze chwilę aby schab zarumienił się. Wyjmij pieczeń z piekarnika. Schab pokrój w plastry i polewaj sosem własnym , który powstał z pieczonego schabu.
Smak rewelacyjny słodkie śliwki dały efekt słodkiego smaku i sos powstały ze schabu nadaje się idealnie .
sobota, 29 marca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/03/Schab-nadziewany-sliwkami.html