Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Wyniki -Konkurs z
makaronem ...Chinkali, kołduny gruzińskie ... »
Schab nadziewany
śliwką kalifornijską zapiekany w rękawie.1.5 kg
schabu bez kości1/4 szklanki
oliwy z oliwek3 ząbki
czosnku, wyciśnięte przez praskę
sól prowansalska do natarcia
mięsa1/2 łyżeczki
pieprzu białego200 g suszonych
śliwek kalifornijskich, bez pestek
Mięso umyj. Przekrój w środku nożem prawie na wylot po długości.Powstały otwór wypełnij
suszonymi śliwkami . Z wierzchu
mięso natrzyj
solą i
pieprzem. Piekarnik nagrzej do temperatury 170°.
Schab włóż do rękawa , przełóż do naczynia żaroodpornego, i wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 50 min. Pod koniec pieczenia wyjmij z rękawa podlej 1 szklanką rosołu, piecz jeszcze chwilę aby
schab zarumienił się. Wyjmij pieczeń z piekarnika.
Schab pokrój w plastry i polewaj sosem własnym , który powstał z pieczonego
schabu.Smak rewelacyjny słodkie
śliwki dały efekt słodkiego smaku i sos powstały ze
schabu nadaje się idealnie .
sobota, 29 marca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter