Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Racuchy ala pączkiCiasto kruche ze
śliwkami i ... »Ten specjał robię przynajmniej raz na miesiąc, jednak jeszcze wam go nie pokazywałam,jakoś nie było okazji.
Mięso jest przepyszne o lekko słodko kwaskowym smaku.Składniki:
karkówka 1.1/2 kg
żurawina do
mięs i
sosów 1 słoiczek Develey
jabłka 2 duże kwaskowe
sól i
pieprz biały do smakuPrzygotowanie:
Karkówkę w jednym kawałku myje i osuszam ręcznikiem papierowym.Nacieram
mięsu solą i
pieprzem ze wszystkich stron. W środku
mięsa podłużnie robię nacięcia dwa do końca długości
mięsa.W przygotowane nacięcia wkładam łyżką
żurawinę do
mięs, całą zawartość słoiczka. Zawijam dosyć ciasno w dratwę aby
mięso się zbiło.
Jabłka obieram ze skórki i kroje w ćwiarteczki, wkładam do naczynia żaroodpornego, na
jabłka kładę
karkówkę i do pieca.
Karkówkę piekę w 200 stopniach koło 1.1/2 godziny. Co jakiś czas wyjmuje
karkówkę i podlewam ją sosem który wytworzy się podczas pieczenia.
Karkówka wychodzi soczysta i pyszna.
środa, 13 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter