Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Różyczki
drożdżowe z
jabłkamiSajgonki po polsku »Wykombinowałam całkiem smaczne danie na obiad. Trochę
pory, mięcho, dodatki i mamy smacznie podane jedzonko :)Składniki :
Schab 1.1/2 kg12
suszonych pomidorkówsłoiczek
żurawiny do
mięs i
serów Develey
por biała i zielona część2 szklanki rosołu drobiowego
sól do natarcia
mięsaWykonanie:
Por myjemy, kroimy na mniejsze części by zmieściły nam się do naczynia żaroodpornego. Zalewamy dwiema szklankami rosołu.
Schab nacinamy przez całą długość i nadziewamy go na przemian
żurawiną i
suszonymi pomidorkami. Nacieramy na wierzchu
solą. Nadziany
schab kładziemy na
por zalany rosołem, przykrywam i wstawiam do pieca. Piekę koło 1.1/2 godziny w 200 stopniach. W czasie pieczenia przekładam
schab by równomiernie się piekł.
sobota, 27 lutego 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter