Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Upału upały jeszcze raz upały ...Upał , a ja piekę Yum Yums ... »Ostatnio same słodkości chyba przydało by się coś konkretnego . Też tak pomyślałam i zrobiłam
mięsko z warzywami które praktycznie same się wykonało- właściwie upiekło . Przy upałach najlepiej lekkie smaczne dania. Uważam ,że to najlepsze rozwiązanie .Składniki:
karkówka 8 plastrów
kalarepa młoda 2 szt
pomidory 2 szt ( bez skórki)
cukinia 100 g
pieczarki 100 g
bulion 1 litr
sól i
pieprz biały mielony do smakuWykonanie:Najpierw przygotowujemy warzywa
kalarepę myjemy obieramy ze skórki i kroimy drobno , wkładamy do naczynia żaroodpornego .
Pomidory sparzyć , obieramy ze skórki kroimy w kostkę czy plastry i dodajemy do
kalarepy .
Cukinie myjemy i kroimy w paseczki najlepiej
młoda bo ma skórkę jeszcze miękką .
Pieczarki myjemy kroimy w plastry i smażymy na patelni , dodajemy do warzyw.Zalewamy
bulionem.
Karkówkę smażymy na
smalcu z obu stron na rumiany kolor i przekładamy do warzyw z
bulionem dopiero teraz doprawiamy tylko
solą i
pieprzem mielonym ( ja
daję ziołowy).Całość wkładamy do pieca i pieczemy godzinę w 200 stopniach.Potrawa rozpływa się w ustach , podajemy z ziemniaczkami
ogórkiem małosolnym i
pomidorkami .Moje danie podałam na naczyniach z
otrąb które dostałam od BIOTREM"Ekologiczny, jednorazowy talerz z
otrąb pszennych. Doskonała alternatywa dla naczyń z tworzyw sztucznych oraz papieru. Sztywny, trwały, biodegradowalny materiał (możliwość kompostowania lub spalenia). Średnica: 20 cm."PŁASKIE NACZYNIA MNIEJSZE WYKORZYSTAŁAM DO GRILLA ZAŚ GŁĘBOKIE DO ZUPY . EKOLOGICZNE I MOŻNA JE
POTEM SPALIĆ W PIECU .





wtorek, 11 sierpnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter