Wykonanie
« Zupa MeksykańskaTeraz jeszcze wspomnienie lata. Cudownie pachnące, lekko pikantne leczo z samych warzyw :)
80 dkg
pieczarekpapryki : np. 4 czerwone ; 2 żółte ; 1 zielona3
cukinie8
pomidorów1- 2 szklanki
bulionu warzywnegosól ;
biały pieprzW garnku z grubym dnem rozgrzewamy kilka łyżek
oleju.
Pieczarki kroimy w plasterki i przekładamy do garnka, dusimy. Gdy
pieczarki puszczą
soki dodajemy pokrojoną w grubszą kostkę
paprykę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę
cukinię. Dodajemy szklankę lub dwie
bulionu warzywnego. Gdy warzywa lekko zmiękną ( nie mogą być bardzo miękkie ) dodajemy pokrojone
pomidory ( wcześniej sparzone i obrane ze skórki ). Solimy i doprawiamy tylko
białym pieprzem. Nie dodałam innych przypraw, tyle wystarczyło.Smacznego :)
poniedziałek, 12 października 2015, edyta7209poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »