Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Bułki z przedziałkiemDrożdżówki z
makiem »Nie ma to jak nadejdzie ochota na coś innego . Mnie taka naszła właśnie na pierogi z
mięsem. Moment to było jak zachcianka u ciężarnej .Nie nie jestem w ciąży ha ha jestem tylko kobietą .Składniki na ciasto pierogowe:
mąka pszenna typ 500 g
margaryna 100 g
woda gorąca 300 ml
sól 1 łyżeczka :Dodatkowo:
wołowina 400 g
czosnek 4 ząbki
sól i
pieprz do smakuWykonanie ciasta pierogowego:Do misy wsypujemy
mąkęWlewamy gorąca
wodę i rozpuszczoną
margarynę .Dodajemy
sól.Wyrabiamy robotem koło 10 minut ciasto.Jak odchodzi od ścianki znaczy że jest ok.Ciasto dzielimy na połowę i wałkujemy cienko podsypując
mąką.Wycinamy kółka .
Wołowinkę mielimy ,
czosnek obieramy i ścieramy na tarce .Dodajemy starty
czosnek do
mięsa i doprawiamy
solą i
pieprzem.Kładziemy na wycięte kółka z ciasta.Zlepiamy i wrzucamy do garnka na wrzątek.Gotujemy koło 10 minut.Po wyjęciu polewamy
kiełbaska usmażoną z tłuszczykiem.




czwartek, 02 lipca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter