ßßß Cookit - przepis na Pierogi z mięskiem wołowym

Pierogi z mięskiem wołowym

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Bułki z przedziałkiem
Drożdżówki z makiem »
Nie ma to jak nadejdzie ochota na coś innego . Mnie taka naszła właśnie na pierogi z mięsem. Moment to było jak zachcianka u ciężarnej .Nie nie jestem w ciąży ha ha jestem tylko kobietą .
Składniki na ciasto pierogowe:
mąka pszenna typ 500 g
margaryna 100 g
woda gorąca 300 ml
sól 1 łyżeczka :
Dodatkowo:
wołowina 400 g
czosnek 4 ząbki
sól i pieprz do smaku
Wykonanie ciasta pierogowego:
Do misy wsypujemy mąkę
Wlewamy gorąca wodę i rozpuszczoną margarynę .
Dodajemy sól.
Wyrabiamy robotem koło 10 minut ciasto.
Jak odchodzi od ścianki znaczy że jest ok.
Ciasto dzielimy na połowę i wałkujemy cienko podsypując mąką.
Wycinamy kółka .
Wołowinkę mielimy , czosnek obieramy i ścieramy na tarce .
Dodajemy starty czosnek do mięsa i doprawiamy solą i pieprzem.
Kładziemy na wycięte kółka z ciasta.
Zlepiamy i wrzucamy do garnka na wrzątek.
Gotujemy koło 10 minut.
Po wyjęciu polewamy kiełbaska usmażoną z tłuszczykiem.
czwartek, 02 lipca 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/07/Pierogi-z-mieskiem-wolowym.html